Vastgoedexpert

Uw vastgoedexpert

Wezembeek-Oppem

vastgoed expert

De expertise van een vastgoedprofessional nodig? Immo-Wezembeek.be werkt samen met een vastgoeddeskundige en een landmeter, zodat je toegang hebt tot alle taxatie- en adviesdiensten in Wezembeek-Oppem en omstreken. Of je nu op zoek bent naar een bankwaardering, een inventaris van de inrichting, een woningtaxatie of hulp bij de voorlopige of definitieve oplevering van een woning, wij zijn er om je te helpen. Of je nu een koper of een verkoper bent, we staan klaar om je te adviseren en te coachen tijdens het hele proces van het kopen of verkopen van je eigendom.

Heb je een bankexpert nodig in Wezembeek-Oppem?

Vastgoed in Wezembeek-Oppem

Vanaf januari 2022 zullen kredietverstrekkers, d.w.z. banken, verplicht zijn om rekening te houden met de geschatte waarde van de woning door middel van een bankwaardering in plaats van de aankoopprijs, voordat ze een hypothecaire lening voor de aankoop van een woning verstrekken.

Deze nieuwe regel is opgelegd door de European Banking Authority (EBA), de Europese toezichthouder voor banken, die een richtlijn heeft gepubliceerd die het verplicht maakt om vanaf 1 januari 2022 een “objectief taxatierapport” op te nemen in alle hypotheekaanvragen.

Bij Immo-Wezembeek.be maken we gebruik van erkende onafhankelijke experts om deze waarderingen uit te voeren.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het laten uitvoeren van een taxatie. Als koper wil je precies weten wat je koopt, hoeveel je kunt lenen en met een gerust hart je hypotheek afsluiten. Daarom is het taxatierapport zo belangrijk.

Met een onafhankelijke taxatie kun je de exacte waarde van een woning bepalen, waardoor de emoties die kunnen leiden tot een overschatting van de waarde van huizen deels worden geneutraliseerd.

Kiezen voor een banktaxatie voegt echt waarde toe.

Vooraleer je een woning koopt of een compromis ondertekent, is het essentieel dat je systematisch een schatting aanvraagt via Expertiseimmobilière.be.

Wij bieden je een professionele schatting aan de beste voorwaarden, met de garantie dat je je rapport binnen de 5 werkdagen ontvangt.

Laten we samen de juiste vragen stellen:

Wat is de exacte waarde van het pand dat je wilt kopen?
Hoeveel ga je investeren?
Hoeveel eigen vermogen heb je nodig?
Wat is je inkomen?
Hoeveel gaat de lening kosten?
Doe je een goede aankoop?

We zijn goedgekeurd door de belangrijkste bankinstellingen:

Bancaire expertise ING
Bankexpertise BNP Paribas Fortis
Bankexpertise KBC – KBC Brussel – CBC

Kies voor gemoedsrust en expertise door een beroep te doen op ons team van erkende vastgoedexperts.

Wezembeek-Oppem - Immobilier de qualité

Taxatie woning in Wezembeek-Oppem

Kies ervoor om je woning te laten taxeren door een onafhankelijke professional bij aan- of verkoop!

Het schatten van de waarde van een eigendom is niet iets dat geïmproviseerd kan worden, noch kan het eenvoudigweg online of op een website met zoekertjes geschat worden. Op onze website zijn we gespecialiseerd in de regio Brussel, zijn voorsteden, Waals-Brabant, Namen, Haspengouw en Henegouwen.

Een vastgoeddeskundige heeft de nodige knowhow om de waarde van een onroerend goed nauwkeurig te bepalen in het kader van een verkoop, aankoop of erfenis.

Vermijd de valkuilen van online taxaties en willekeurige vergelijkingen. De gouden regel voor het taxeren van een eigendom is het gebied en de omgeving door en door kennen.

Locatie is alles: een gewilde buurt, de nabijheid van voorzieningen (winkels, scholen, vervoer, parkeerplaatsen, enz.) en eventuele lokale overlast zijn allemaal essentiële factoren bij het correct taxeren van een woning.

Onze expertise gaat verder dan het uiterlijk en de inrichting van het pand. We analyseren de stedenbouwkundige regelmatigheid van het pand, de algemene staat (geen problemen met vocht, schimmel, enz.), technische aspecten, de kwaliteit van de afwerking en we houden rekening met financiële aspecten zoals lasten, kadastrale inkomsten, PEB, elektrische conformiteit, enz.

We houden ook rekening met factoren zoals de vraag op de markt, hypotheekrente en belastingvoordelen, want het zijn de kopers die de prijzen op de vastgoedmarkt bepalen.

Onze vastgoedmarkt is dynamisch, met veel kopers, waardoor de waarde van je woning kan stijgen. Aan de andere kant kan de waarde in tijden van crisis, met aarzelende kopers en een trage markt, anders zijn.

Kortom, het taxeren van onroerend goed is een vak dat gespecialiseerde expertise vereist. Neem contact op met een lokale vastgoeddeskundige die actief is in jouw gebied en een grondige kennis heeft van de buurt en de markt om een betrouwbare taxatie van je woning te krijgen. Vertrouw op ons team van competente en ervaren vastgoeddeskundigen om je te helpen met je vastgoedproject.

Expert et agent immobilier agréé à Wezembeek-Oppem

Inventaris van inrichting en toebehoren

  • Inventaris van inrichting voor verhuur van onroerend goed

    Bij het overhandigen van de sleutels, meestal bij het ondertekenen van het huurcontract, moet een inventaris van de inrichting worden opgesteld en bij het huurcontract worden gevoegd. Dit document beschrijft de staat van de woning en de uitrusting op het moment dat de huurder deze in bezit neemt. Het gaat vaak vergezeld van een fotoreportage voor een betere documentatie.

    Exitinventaris van inrichting voor vastgoedverhuur

    De boedelbeschrijving is een gedetailleerd rapport over de staat van de woning en de uitrusting die de verhuurder aan de huurder heeft verhuurd. Deze inventaris wordt uitgevoerd wanneer de huurder vertrekt, om te controleren of de woning en de uitrusting onderhouden zijn in overeenstemming met de contractuele verplichtingen van de verhuurder en de huurder. Het is ook op dit moment dat de expert eventuele schade aan het pand beoordeelt en bepaalt welke schadevergoeding eventueel moet worden betaald.

Expert immobilier

Voorlopige of definitieve aanvaarding bij Wezembeek-Oppem

Een professional om je te helpen bij de oplevering van een nieuwe woning of een woning in aanbouw

Als je van plan bent om een nieuwe woning of een woning in aanbouw te kopen en professionele hulp wilt, dan zijn wij er om je te helpen! De voorlopige of definitieve oplevering van je woning is van vitaal belang, vooral voor de tienjarige garantie op nieuwe woningen.

Voorlopige en definitieve oplevering van een nieuwbouwwoning

Als je bezig bent met het laten bouwen van een nieuw huis of het kopen van een nieuwe flat, zijn er twee essentiële stappen in de oplevering van je nieuwe woning:

Voorlopige oplevering: Deze vindt plaats nadat de bouwwerkzaamheden volledig zijn afgerond. Tijdens dit bezoek word je vergezeld door het bouwbedrijf (de aannemer), de architect en vaak ook je vastgoeddeskundige, die je vertegenwoordigt of bijstaat. Tijdens dit bezoek kun je wijzen op zichtbare gebreken, onafgewerkte afwerking of andere problemen.

Een verborgen gebrek (en dus onzichtbaar op het moment van de voorlopige oplevering)? De wet voorziet in een periode van minstens een jaar tussen de voorlopige oplevering en de definitieve oplevering. Tijdens deze periode kunt u controleren of er problemen zijn met de woning in gebruik. Als je zichtbare gebreken, fouten of tekortkomingen vaststelt, is het essentieel om deze op te nemen in een rapport dat door jou, de architect en de bouwer wordt ondertekend.

Je akkoord met de werkzaamheden tijdens de voorlopige oplevering, met of zonder voorbehoud, zal je status als eigenaar van de woning formaliseren, naast de ondertekening van de koopakte bij de notaris.

Definitieve aanvaarding: Als je een woning koopt onder de Wet Breyne, is de definitieve aanvaarding verplicht en kan deze pas minimaal een jaar na de voorlopige aanvaarding plaatsvinden. Als je tijdens dit eerste gebruiksjaar andere tekortkomingen of gebreken vindt, is de bouwer of ontwikkelaar verplicht om deze te verhelpen. Bij de definitieve oplevering controleert u de opmerkingen die u bij de voorlopige oplevering en tijdens de periode van één jaar hebt gemaakt en erkent u dat het werk correct is uitgevoerd. In dit stadium wordt het bouwbedrijf ontheven van zijn aansprakelijkheid voor zichtbare gebreken die je nog niet hebt opgemerkt.

Let op: als je nieuwe woning of woning in aanbouw niet onder de Wet Breyne valt, kan de definitieve oplevering worden behandeld als een voorlopige oplevering. Aarzel niet om uw landmeter of notaris om meer informatie te vragen.

Begin van de tienjarige garantie: De overeenkomst die u geeft bij de definitieve of voorlopige oplevering (afhankelijk van de voorwaarden van het contract met de ontwikkelaar/bouwer) markeert het begin van de tienjarige garantie. Deze garantie dekt alle gebreken die de essentiële elementen van het gebouw aantasten of de stabiliteit in gevaar brengen voor een periode van 10 jaar, zelfs als ze niet werden geïdentificeerd op het moment van de definitieve oplevering.